Forum/Konkurs

Magnesy rozdane!

W okresie świąteczno-noworocznym zaprosiliśmy Was do opisywania swojego świętowania przyjaznego środowisku.

Każda z osób, która zamieściła swoją wypowiedź na naszym forum, oznaczając ją "Prezent dla Ziemi", otrzymuje od nas zestaw magnesów na lodówkę, zawierających ekologiczne zobowiązania.

Bardzo dziękujemy za zamieszczone wypowiedzi i cieszymy się, że losy Ziemi nie są Wam obojętne, na co dzień i od święta!

Magnesy na lodówkę, które będą Wam przypominać o ekologicznych zobowiązaniach, zostaną wysłane do następujących osób (wg imion i nazwisk podanych podczas rejestracji):

1. Elwira Bocheńska
  2. Roksana Dąbrowska
  3. Łukasz Graczyk
  4. Żanetaka Grabows
  5. Katarzyna Pniewska
  6. Marzena Kowalik
  7. Małgorzata Olejniczak
  8. Paulina Kabzińska
  9. Magda Wojtkiewicz
  10. Krystian Tessmer
  11. Gosia Kreatywna
  12. Karolina Pokrzywnicka
  13. Joanna Spanier
  14. Magda Sidoryk
  15. Marcin Grabarczyk
  16. Klaudia Podwika
  17. Kacper Wieja
  18. Ewa Sczerba

Dziękujemy za udział!

Z wszystkimi osobami skontaktowaliśmy się już drogą mailową. Po otrzymaniu adresów pocztowych, nagrody wyślemy do Was pocztą.

Jeśli ktoś nie otrzymał od nas wiadomości email (mogła trafić do spam'u lub zostać niedostarczona, zwłaszcza na skrzynki należące do onet.pl - problemy techniczne), prosimy o kontakt na adres fb@wwf.pl i podanie adresu do wysyłki (imię i nazwisko, miasto, kod, ulica, nr domu/mieszkania).

Regulamin
  • Hanna Zawisza
    Hanna Zawisza:

Cała akcja jest świetnym sposobem na to by dowiedzieć się co możemy zrobić by pomóc światu. Każdy z nas robiąc dekalog, wchodzi w grupę ludzi którzy chcą coś zmienić. Takie proste informacje mogą zmienić życie nasze i innych. Mój dekalog ma postać zmienną, ponieważ rzeczy które wejdą mi w nawyk, odchodzą w rutyne po to by zrobic miejsce dla nowych postanowień. Taka akcja uświadamia mi jak wiele możemy zdziałać i że wszystko zaczyna się od nas, mam nadzieje, ze przez to, że wprowadze to w swoje życie, lwychowując moje dzieci na takich zasadach jakie sa w domu, będziemy w stanie coś zmienić to w nich jest nadzieja a od czegoś trzeba zacząć. Tak naprawe wprowadzenie dekalogu w życie nie jest takie trudne są to po prostu rzeczy które trzeba zrobić inaczej , albo po prostu trochę się kontrolować czy też przeczytać z czego robione są kremy. Człowiek kupując produkt nie myśli zupełnie o tym, czy przez to nie ucierpiało jakieś zwierzę, ma postawę taką że skoro jest to już na półce, to przecież nic nie da się zrobić, ale nie pomyśli że jesli spadło by zainteresowanie na ten produkt to może on zostać wycofany ze sprzedaży. Moim zdaniem takie rzeczy jak te które są zawarte w dekalogu powinny być przekazywane nie tylko przez rodziców ale i nauczycielui w szkol. Człowiek nie jest świadomy czasem tego ile to znaczy dla świata i jakie są skutki z naszych czynów. Tu nie chodzi o nas. tylko o całą ziemię, która istnieje od tylu lat , a my prowadzimy do autodestrukcji. Warto by się zastanowić i zrobić kilka prostych rzeczy. Jestem zachwycona całą akcją, ponieważ wierzę że w taki sposób jesteśmy w stanie coś zrobić i ruszyć w człowieku. Mam też nadzieje , że uda się ocalić gatunki zwierząt na wymarciu. Dzięki temu przecież działa cały eko system. Ludzie w erze technologi zapomnieli o naturze i o tym co ważne. Dlatego taki dekalog to nic innego jak kropla dla świata, mam nadzieję, że razem stworzymy cały ocean.

2011-11-24 19:12
  • 1273000 litrów wody oszczędzają miesięcznie użytkownicy wortalu dzięki szczelności kranów
  • 84990 litrów wody oszczędzają użytkownicy wortalu dziennie dzięki zakręcaniu wody podczas mycia zębów
  • 1707 użytkowników dzięki wybieraniu prysznica zamiast wanny zużywa 7 razy mniej wody dziennie